Romantická vína na svatého Valentýna

Valentýn je ideální příležitostí pro romantický večer ve dvou. Náklonnost partnerovi nebo partnerce můžete projevit kyticí, přáním nebo třeba bonboniérou, co takhle ale zkusit zažehnout plamen vášně lahví výborného vína? Poradíme vám, jaké vybrat, aby se večer proměnil v neopakovatelný zážitek.

Růžové je valentýnská klasika

Růžové víno má nejen tematickou barvu, ale má také něžnou chuť a decentní vůni a je pro tento večer jako stvořené. Dá se dobře kombinovat s lehkými pokrmy, jako jsou grilovaný losos, plody moře, těstoviny, saláty, sýry a dezerty. Pro oslavu lásky ve dvou doporučujeme svěží, jemně perlivé frizzante, láhev Cabernetu Sauvignon, které svůdně voní po jahodách a ostružinách, a pokud chcete něco extra, s lahví Sektu Extasy nemůžete šlápnout vedle.

“-Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. – Jan Werich


Vášeň skrytá v červeném

Okořeňte si večer intenzivním, aromatickým vínem, které omámí vaše smysly. Dokonalé souhry docílíte, když k vínu naservírujete i čokoládu, tato kombinace totiž může mít až afrodiziakální účinky. Jako dárek je ideální elegantní Frankovka s lahodnou vůní povidel a skořice, partnera nebo partnerku uchvátíte třeba luxusní lahví Frankovky Grand reserva, která zcela právem získala spoustu ocenění, a energický Cabernet Sauvignon ze slovenských vinic vás po svém otevření uchvátí přitažlivou vůní černého rybízu a hořké čokolády.

Láska v rytmu bublinek

Co by to bylo za oslavu lásky bez bublinek? Perlivá a šumivá vína jsou hravá a příjemně odstartují večer ve dvou. Vychutnejte si třeba šťavnatý, ovocný a lehce minerální sekt nechte se uchvátit plnou, harmonickou a mohutnou chutí Ryzlinku rýnského BRUT, nebo obohaťte společné chvíle o šťavnatou a aromatickou chuť polosladkého frizzante.

“-Jahody jsou dokonalá sladká tečka, která podtrhne romantickou atmosféru i jemné bublinky frizzante.


Ať už svátek svatého Valentýna slavíte, nebo si raději počkáte na 1. máj, teď už víte, po jakém vínu sáhnout. Zbývá už jen zapálit svíčky a naservírovat menu. Pokud si ale stále nejste výběrem jistí, prohlédněte si celou nabídku valentýnských vín.

Stisknutím tlačítka Souhlasím, potvrzujete, že je vám více jak 18 let.
Odejít
Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.