SRPEN - Oslnivé okamžiky ve slunečném měsíci

Co by takové léto bylo bez kvalitní láhve chladivého sektu? Tento vznešený nápoj je synonymem pro radost a slavnostní okamžiky. Právě proto jsme Vám napsali blog o výběru lahodného sektu a inspiraci, jak si jej maximálně vychutnat a které u nás vyberete.

Předtím než se ponoříme do světa sektu, Vám řekneme jak se pravý sekt vyrábí:

Výroba sektu je fascinujícím procesem, který začíná pečlivým výběrem a sklizní kvalitních hroznů. Zde je zjednodušený popis základních kroků při výrobě sektu:

Sklizeň:
Hrozny určené pro výrobu sektu jsou pečlivě vybrány z vinic. Klíčovým faktorem je optimální zralost hroznů, která se kontroluje jejich chuťovými vlastnostmi a cukernatostí.

Lisování:
Sklizené hrozny jsou převezeny do vinařství ( PRESHAUSU lidově řečeno), kde probíhá lisování. Cílem je oddělit šťávu od pevných částí hroznů, jako jsou slupky a semínka. Tím se získá čistá hroznová šťáva.

Fermentace:
Hroznová šťáva je následně převedena do nádob, kde probíhá fermentace. Přidává se kvasinky, které přeměňují cukry obsažené ve šťávě na alkohol a oxid uhličitý. Tento proces vytváří alkohol a také vytváří jemné bublinky, které jsou charakteristické pro sekt.

Druhá fermentace:
Po první fermentaci se sekt ještě nepovažuje za hotový. Následuje druhá fermentace, která probíhá v lahvích. Do lahví se přidá cukrový sirup a kvasinky, které vytvářejí oxid uhličitý. Tento oxid uhličitý nemá možnost uniknout z lahve a vytváří tak bublinky uvnitř sektu. Tento proces se nazývá tradiční metoda.

Zrání:
Po druhé fermentaci se lahve uzavřou speciální korkovou zátkou. Lahve jsou uloženy ve speciálních podmínkách, kde probíhá zrání sektu. Doba zrání se liší podle druhu sektu a může trvat několik měsíců až několik let.
Takto probíhá výroba a konečně jsme se dostali k hotovému produktu.

U nás zakoupíte hned několik pravých sektů. Například z České republiky, Slovenska, Chorvatska i Itálie.

Léto si dopřejte okamžiky osvěžení a radosti s lahodným sektem. Vyberte si svůj oblíbený!


Stisknutím tlačítka Souhlasím, potvrzujete, že je vám více jak 18 let.
Odejít
Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.