Letní degustace: Jaká vína jsou ideální pro horké dny?

Léto nás přímo vybízí k osvěžení se chladivým drinkem. Nejpopulárnější volbou jsou v horkých dnech vychlazená bílá a růžová vína. Červené ale také hraje důležitou roli. Představíme vám letní hity, které musíte vyzkoušet.

Pozornost si v létě zaslouží svěží bílá vína

Zažeňte vedro svěžím vínem s příjemnou kyselinkou. Ideální volbou v nejteplejším období roku jsou suchá vína bez většího množství zbytkového cukru. Obecně se dá říci, že nešlápnete vedle s odrůdami Ryzlink rýnský, Sauvignon, Chardonnay, Rulandské, Malvasia. Chuť suchých těchto vín vynikne nejlépe při teplotě 8 - 12 °C. A nezapomeňte, že léto je obdobím venkovních oslav, na kterých nesmí chybět bublinky ve formě suchých sektů a Frizzante. Jejich teplota k servírování bývá obvykle nižší a to 4 - 8 °C, pokud výrobce neuvádí jinak.

“Nezapomeňte na ice kýbl - nádobu s ledem, která udrží víno v optimální teplotě.

Rosé je letní klasika

Růžová vína jsou svěží, energická, lehce pitelná, a proto neodmyslitelně patří k posezení na zahrádce, letnímu pikniku a k lehkým pokrmům jako je losos, tuňák, jehněčí nebo telecí maso, saláty, mořské plody, těstoviny i ovocné dezerty. Hodně oblíbené je i ve formě vinného střiku, pro výrobu míchaných drinků a v kombinaci s melounem, jahodami a malinami. Doporučené servírování je při teplotě 8 - 12 °C.

“Vinařská pranostika: Suchý červen plní sudy vínem.

Červené nejen na grilovačky

Grilovaný steak bez kvalitního červeného je poloviční zážitek, a protože k létu grilování patří, bez vína se neobejdete. A pokud nejste zrovna fanda hambáčů a steaků, ale červené byste si v létě rádi dali, výtečnou volbou jsou šťavnatá červená vína nabušená ovocem. V obou případech si můžete vybrat z široké nabídky odrůd Frankovka, Merlot, Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon nebo italské Primitivo. Chlazení: Červená vína se nesmí podávat podchlazená. Ideální teplotou je obvykle 12 - 16 °C. V létě ovšem můžete docílit příjemnějšího dojmu, pokud víno dáte na 30 minut před servírováním do lednice nebo do mísy s ledem.

Prožijte dokonalé léto s nejlepšími víny, které vám zpříjemní rodinnou oslavu, setkání s přáteli i všední den. Stačí si vybrat z naší nabídky víno, které bude bavit vás i vaše blízké.

P.S.: Obzvlášť v horkých dnech dbejte na dostatečný pitný režim a k vínu vždy podávejte větší množství vody. Zážitku pak nebudete druhý den litovat.

Stisknutím tlačítka Souhlasím, potvrzujete, že je vám více jak 18 let.
Odejít
Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.