Jaro přichází pro milovníky vína.

Jaro je v našich končinách velice oblíbené období. Po tuhé mrazivé zimě, kdy jsme pili převážně těžší červená vína se na jaře naopak přikláníme k rozkvetlým bublinkám a bílému vínu.

První jarní paprsky nás lákají ven do zahrady, abychom se mohli kochat přírodou a rozjímat nad rozkvétajícími stromy se skleničkou rozvoněného Sauvignonu nebo Muškátu

Teplé jarní počasí nás nás přímo vyzývá k posezení s přáteli, ke kterému si rádi dáme třeba bublinky ve formě Prosecca. Těmi nikdo nepohrdne, ba naopak spíše vaši návštěvu potěšíte. Nejste na bublinky? Nevadí, chybu určitě neuděláte ani s výbornou a ověřenou Pálavou, která je spíše sladšího charakteru a má ji rád každý.

Jak vnímá jaro vinař 

Pro vinaře samotné je jarní období příjemné, a proto po studené zimě rádi vyrazí do rašícího vinohradu se sluníčkem na obloze a bez zimní bundy.  Na jaře se vinaři dostávají k ochutnávce svého hotového produktu v lahvi, na kterém se nejvíce nadřeli na podzim při hektickém sběru hroznů a jejich rychlém zpracování. Není vinaře, který by po zimním zrání svého vína nečekal na první reakce přátel a zákazníků na jeho nový ročník vína a to se děje právě na jaře.

Heslo vinaře? 

Držme si palce, ať je nám všem matka příroda nakloněna a jsme všichni zdraví, náš vinohrad se také těší zdraví a ať se nám i letos podaří vypěstovat krásné hrozny a z nich vyrobit skvělé víno ☺, v klidné a zdravé zemi.

Stisknutím tlačítka Souhlasím, potvrzujete, že je vám více jak 18 let.
Odejít
Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.