Dovolená v plném proudu: Víno, které stojí za to pít

Užijte si dovolenkovou atmosféru naplno s kvalitním vínem. Ať už jedete na dovolenou do zahraničí nebo ji trávíte v Česku, neměli byste podcenit poVinnou výbavu. Přibalte si s sebou lahvinku pro výjimečné okamžiky. Poradíme, která vína musíte ochutnat.

Prozkoumejte díky chuti vína různé vinařské země

Přeneste se pomyslně se skleničkou vína do prosluněné Itálie. Stačí si vybrat, kterou oblast ochutnáte jako první, na výběr máme Toscana, Puglia, Friuli nebo Veneto. V každé lahvi objevíte rozmanité chutě této oblíbené dovolenkové destinace.

Francie je jedna ze světových vinařských velmocí. Díky různorodým klimatickým podmínkám tady vzniká pestrá nabídka kvalitních červených i bílých vín, která si zamilujete. A že je z čeho vybírat!

Chorvatsko na rozdíl od Francie nepatří mezi nejznámější vinařské území, to ale na kvalitě místním vínům neubírá. Za ochutnání stojí zejména místní odrůdy Malvasia, Teran, Refošk.

Vína z Moldavska se často podceňují. Svou chutí ale mile překvapí a hrdě konkurují i předním vinařským zemím. Vybrat si můžete z místních i mezinárodních odrůd, které jsou tady velmi rozšířené.

Kosovo je malý puntík na vinařském trhu, ale velké potěšení pro chuťové pohárky. Zejména rádi vyzdvihneme vinařství Kosova wine, které upřednostňuje kvalitu před kvantitou a to je na výsledné chuti znát.

“ Vinařská pranostika: Je-li v srpnu chladno, bývá v sklepě hladno.

Vyvezte české víno do světa

Pokud se bojíte, že vám v dovolenkovém ráji nebude tamní víno chutnat, pro sichr si přibalte svoji oblíbenou lahev do kufru. Místa tolik nezabere a parády nadělá spoustu.

Mezi oblíbené bílé odrůdy z českých vinic, která by na dovolené neměla chybět, patří určitě harmonická Pálava s příjemným lehkým aroma. Dalším favoritem je plné Chardonnay, obvykle s vyšším obsahem kyselinky. Sauvignon s výrazným muškátovo - broskvovým aroma se často řadí mezi ty nejjakostnější a určitě přijde vhod i Rulandské bílé nebo šedé.

Krásy českých a moravských červených vín poznáte s lahvinkou lehkého Modrého Portugalu s nižší kyselinkou. Večer zpříjemní i stará odrůda Frankovka s čerstvou kyselinkou a tříslovinou. Výraznou odrůdovou chuť a vyšší obsah kyselin pak najdete v lahvi Cabernet Sauvignon.

V tuzemsku i zahraničí stojí za to poznávat nová místa i nové chutě. Kdo ale nerad riskuje, měl by si s sebou vzít své oblíbené víno z domova. A když si ho náhodou zapomenete přibalit, nezoufejte! V České republice vám víno z Vinozoomu dorazí do 3 pracovních dnů. Přejeme vám krásnou a pohodovou dovolenou plnou skvělých zážitků.

Stisknutím tlačítka Souhlasím, potvrzujete, že je vám více jak 18 let.
Odejít
Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.