Savilon 2023 Batonnage, polosuché, Vinařství Šabata
Extraktivní víno s květnatými tóny přecházejícími ve zralé ovoce ve vůni a strukturovanou dochutí. Vyrobeno metodou betonnage.
Metoda batonnage je francouzská vinařská technika, při které se víno během zrání na kvasnicích míchá, aby se jemné kaly z rozložených kvasinek suspendovaly zpět do vína. Tímto procesem se do vína uvolňují látky, které mu propůjčují plnější, tělnatější a komplexnější chuť, vůni a krémovou texturu. Batonnage má také antioxidační účinky a chrání víno před oxidací a nežádoucím zápachem, čímž snižuje potřebu přidávání síry.
Více informacíDoplňující informace
O vinařství
Vinařství Šabata
Rodinné vinařství sídlící ve vinařském areálu v obci Zaječí ve velkopavlovické vinařské podoblasti na Moravě. Specializuje se na výrobu moravských přívlastkových vín, červených a růžových vín vyráběných technologií samotoků, na mladá Svatomartinská vína, sekty kvašené tradiční metodou v láhvi a 100% hroznové mošty, i některé vlastní speciality, například: enologická cuvée, nebo Sur-Lie atd.