Savilon 2023 Batonnage, polosuché, Vinařství Šabata

Barva vína Bílá
Země původu Česká republika
Odrůda Savilon

Extraktivní víno s květnatými tóny přecházejícími ve zralé ovoce ve vůni a strukturovanou dochutí. Vyrobeno metodou betonnage.

Metoda batonnage je francouzská vinařská technika, při které se víno během zrání na kvasnicích míchá, aby se jemné kaly z rozložených kvasinek suspendovaly zpět do vína. Tímto procesem se do vína uvolňují látky, které mu propůjčují plnější, tělnatější a komplexnější chuť, vůni a krémovou texturu. Batonnage má také antioxidační účinky a chrání víno před oxidací a nežádoucím zápachem, čímž snižuje potřebu přidávání síry. 

Více informací
239 Kč
Skladem  6
- +

Doplňující informace

Cukr: g/l 9,6 g/l
Alkohol: % obj. 15,0 %
Kyseliny: g/l 6,5 g/l
Objem 0,75
Typ uzávěru Zátka přírodní
Servírovací teplota 8 - 10 °C
Archivace ano
Plněno v: Vinařství Šabata

O vinařství

Vinařství Šabata

Rodinné vinařství sídlící ve vinařském areálu v obci Zaječí ve velkopavlovické vinařské podoblasti na Moravě. Specializuje se na výrobu moravských přívlastkových vín, červených a růžových vín vyráběných technologií samotoků, na mladá Svatomartinská vína, sekty kvašené tradiční metodou v láhvi a 100% hroznové mošty, i některé vlastní speciality, například: enologická cuvée, nebo Sur-Lie atd.