Muškát moravský 2020, polosuché, Vinařství Jiří Hrnčíř

Vůně Muškátu moravského je intenzivní, s tóny zralých hroznů, vanilky, bezu a muškátu. Vaše chuťové buňky potěší mohutná, harmonická chuť muškátu, medu zralých hroznů této odrůdy. Více informací
Vložit do seznamu
195 Kč
Skladem  > 6
- +

Doplňující informace

Klasifikace Pozdní sběr
Cukr: g/l 8,5 g/l
Alkohol: % obj. 12,11 %
Kyseliny: g/l 5,2 g/l
Obsah láhve 0,75 l
Typ uzávěru Zátka přírodní
Servírovací teplota 8 - 12 °C
Archivace ano
Dekantace ne

Popis vína

Muškát moravský, pozdní sběr, charakterizuje intenzivní zlatá barva. Ucítíte vůni s tóny bezu, muškátu a vanilky. Chuť je mohutná, aromatická. Víno výborně uplatní své nevšednosti ve spojení s ovocnými saláty, paštikami, dezerty, skvěle doprovodí i ovčí sýry. Dopřejte si odpočinek u kvalitního vína.

O vinařství

Vinařství Jiří Hrnčíř

Vinařství Jiřího Hrnčíře sídlí v jedné z významných vinařských obcí Dolní Dunajovice, která leží na dohled od Pálavských kopců. Zpracovává hrozny z tří hektarů vlastních vinic, na nichž se řídí zásadami integrované produkce jako omezení chemické ochrany, redukce násady hroznů, kvalitní zelené práce, ruční sběr. Jedinečné podmínky této oblasti a takto vypěstovaná surovina jim umožňuje vyrábět špičková moravská vína, jež jsou oceňována na mnoha soutěžích u nás i v zahraničí. Celková roční produkce činí kolem 20 000 lahví. Filozofie vinařství je výroba vysoce kvalitních odrůdových vín u nichž je důležitá kvalita, nikoli kvantita.